خربزه و فواید آن
دوستـــان تایبــــــــــادی
تایبادشناسی / آموزشی / سرگرمی

............و شيريني آن زبانزد خاص و عام است در بسياري از شهرهاي ديگر آن را با نام "خربزه مشهدي" مي شناسند.

خربزه و ارزش تغذیه ای


خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. خاصیت آن گرم ،میوه ای است مدر ( ادرار آور ) ، ملین و مغذی . در طب هندی ، خربزه “شاه میوه ها” خوانده شده است.

این میوه سودمند معده را پاک و فضولات را بهتر دفع می کند و تاثیر خاصی در تخلیه قولون که کانون میکروب و عفونت است دارد.
خربزه بلغم را زیاد می کند . مصلح آن سکنجبین است.راه خون را باز می کند.خوردن آن روی شکم خالی مضر است زیرا روده ها را متورم و اسهال تولید می کند.
خربزه دارای ویتامین های “ب” و” ث” هست و بیماری استسقاء را درمان می کند.. خربزه برای مبتلایان به بیماری های سل و فقر الدم و نقرس و روماتیسم مفید و یکی از عوامل تجدید جوانی است.

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.

خواص درمانی خربزه

1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری هایسنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3-خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

7- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم كننده و افزایش دهنده میل جنسی است.

10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

12-خربزه به هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

13- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

2-باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.

4- مبتلایان به بیماری ورم امعاء و بیماری قند باید از خوردن خربزه سخت بپرهیزند

لطيفه خربزه اي

غضنفر با يه تهراني و يه اصفهاني با هم ميرن يه خربزه ميخرن. ميگن هر کي که امشب شيرين ترين خواب رو ديد اون خربزه رو بخوره. صبح که بيدار ميشن تهرانيه ميگه من ديشب خواب ديدم تو مسابقه دو شرکت کردم و نفر اول شدم. اصفهانيه ميگه من خواب ديدم با تمام فاميل رفتيم يک جائيکه همه جور خوراکي ها بود و مفت مفت بود و ما همينجور مي تونستيم بخوريم. ميبينن غضنفر هيچي نميگه، ميگن تو چي خواب ديدي، ميگه: والله من هر کاري کردم خوابم نمي برد، ساعت 3 بلند شدم خربزه رو خوردم..

ضرب المثل خربزه اي

هر كه خربزه بخورد پاي لرزش مي ايستد.

فلاني پايش روي پوست خربزه است.

فكر نان كن كه خربزه آب است.

در ميان ميوه هاي پر مزه شاه انگور است و سلطان خربزه


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





پنج شنبه 5 خرداد 1390برچسب:, :: 8:52 ::  نويسنده : محمود ممتاز

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان doostan-e-taybadi و آدرس doostan-e-taybadi.LoxBlog.i r لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان